Se dau 2.900 euro pentru cei care sunt de acord să se mute în acest oraș din Europa. Care sunt condițiile

de: Ana Anițoiu
05 04. 2023

Se dau aproximativ 2.900 de euro de persoană pentru cei care sunt de acord să se mute într-un oraș din Europa. Condițiile pentru obținerea acestei sume de bani sunt foarte simple, iar viitorii părinți au un avantaj în plus.

Condițiile pentru acordarea sumei de 2.900 de euro

Suma de aproximativ 2.900 de euro le va fi acordată celor care sunt dispuși să se mute în Ponga, un oraș din nord-vestul Spaniei. Este vorba despre o încercare a oficialilor de a stimula economia locală. Condiția este acordul de a locui acolo pentru cel puțin cinci ani.

În afară de acești bani, cuplurile care vor deveni părinți după ce se vor muta vor mai primi încă 2.900 de euro pentru fiecare copil născut acolo.

Orașul Ponga se află în regiunea Asturias, cunoscută pentru un peisaj impresionant și o arhitectură preromană. Cel mai apropiat oraș de Ponga este Gijon, aflat la aproximativ 90 de minute de mers cu mașina.

Municipalitatea găzduiește o vastă rezervație naturală la marginea Munților Cantabrici. Astfel, localnicii se pot bucura de trasee de drumeție spectaculoase, potrivit The Independent.

Orașul Ponga

Măsuri similare în alte localități

Oficialii din alte localități din Europa au luat măsuri similare pentru a crește populația. Unii dintre aceștia au impus condiții mai stricte decât spaniolii care vor să dezvolte economia locală în orașul Ponga.

De exemplu, în comuna italiană Presicce, oficialii au oferit până la 30.000 de euro pentru a atrage oameni care să se mute acolo. Însă, cei interesați erau nevoiți să folosească banii pentru a cumpăra o proprietate neocupată și a o renova.

Regiunea Calabria a Italiei a lansat un program de plată de până la 28.000 de euro. Condiția era ca cei interesați să se mute în sate cu cel mult 2.000 de locuitori. Solicitanții aveau de îndeplinit următoarele criterii: să aibă vârsta de până la 40 de ani, să se mute în termen de 90 de zile de la data acceptării și să înceapă o afacere sau să accepte un loc de muncă.

Pe scară mai largă, Italia a lansat în urmă cu ceva timp un program de „case de un euro”. În cadrul acestuia, noii locuitori pot cumpăra o casă liberă pentru doar un euro în comunitățile ce se confruntă cu depopularea. Însă, există unele condiții, cum ar fi angajamentul de a renova proprietatea într-un anumit interval de timp și cel de a folosi proprietatea ca locuitor principal pentru o anumită perioadă.